Kā pagatavot GI sviestu ?


Ar GI sviestu viss garšo labāk….

Agrāk domāju, ka tā pagatavošana ir pietiekoši sarežģīta, taču patiesībā –  ļoti vienkārša.

Šoreiz GI sviestu pagatavošu no 1 kg. Tukums piena.

Pagatavošana

Sagriez sviestu gabalos un karsē uz lēnas uguns. Ik pa laikam apmaisot. Kad sāks veidoties putas, tās nepieciešams nosmelt.
Gatavošanas procesā veidosies brūnas nogulsnes. Uzmanīgi, lai nepiedeg. Kad sviests ir kļuvis dzidrs, katla apakšā nosēdīsies brūnās nogulsnes – sviests ir gatavs. Izkās to caur vairākkārtēji pārlocītām marlēm. Glabā izstabas temperatūrā.

GI sviestu izmanto cepšanai, sautējumiem, sacepumiem. Viss sanāk garšīgāk.

Ko par GI sviestu saka ajurvēda ? 

GI pretēji sviestam veicina veselīgu šķidruma apmaiņu visš ķermenī. Sviests var radīt sastrēgumu, bet gi novērš aizsprostojumus. Neviena cita viela neveicina šķidrumu apmaiņu, kā gī. Gī sviestu nevajadzētu glabāt ledusskspī, ja tā darīdiet, tas var zaudēt savas pozitīvās īpašības.  A. Morningstāra “Ajurvēdas receptes rietumniekiem”

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.